Kunstgras: de luxe van een onderhoudsvriendelijk gazon

Kunstgras is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen. Iedereen kent wel iemand die de luxe heeft van een onderhoudsvriendelijk, en altijd groen gazon. Kunstgras wordt behalve in particuliere tuinen ook steeds meer toegepast in gemeentelijke plantsoenen zoals speeltuinen en speelveldjes. Ook voor schoolpleinen wordt steeds vaker gekozen voor kunstgras in plaats van de traditionele graszoden. De redenen voor deze keuze ligt voor de hand, kunstgras oogt namelijk altijd mooi groen en er is weinig onderhoud nodig. Maaien, trimmen, sproeien, onkruid verwijderen en bemesten zijn dan ook verleden tijd.

kunstgras

Bij de keuze voor kunstgras is het belangrijk rekening te houden met de toepassing. Speelgras heeft bijvoorbeeld de eigenschap dat het minder snel plat gelopen wordt dan sierkunstgras. Speelgras vergt hierdoor dus minder onderhoud en minder kosten.

Over het algemeen is kunstgras zodanig gemaakt dat het altijd minder onderhoud kost dan natuurlijk gras.

Vergelijk altijd meerdere kunstgras specialisten.

Vergelijk altijd eerst de prijzen en merken van kunstgras aanbieders. Zie het leggen van kunstgras niet als een klus die je heel snel wilt klaren. Hier komt toch enige expertise bij kijken. Indien u handig bent, zou u er eventueel voor kunnen kiezen om zelf kunstgras te leggen. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten. Kiest u ervoor om kunstgras te laten leggen door de leverancier of een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, dan is het ook handig om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken.