Onderhoud blusmiddelen

Het is belangrijk dat u regelmatig uw blusmiddelen laat controleren. Dit is nodig om de brandveiligheid te kunnen garanderen. Doet u dit niet dan kan het tijdens een brand wel heel slecht uitkomen dat een brandblusser of een brandhaspel in eens niet meer werkt. Als u gewoon op tijd onderhoud blusmiddelen pleegt dan is de kans veel kleiner dat een brandblusser of brandhaspel niet meer werkt.

Een blusmiddel dat bijna niet kan haperen zijn blusdekens. Blusdekens zijn dekens gemaakt van niet brandbaar materiaal. Een blusdeken is voor eenmalig gebruik bij kleine branden zoals een vlam in de pan of een pot die in brand staat of wanneer iemands kleding in de brand staat. Een voordeel van een blusdeken is dat het niet periodiek gekeurd hoeft te worden zoals alle andere blusmiddelen. Want na een keer een blusdeken gebruikt te hebben is dit niet meer te gebruiken en moet u dus een nieuwe aanschaffen.

Onderhoud Blusmiddelen

Ga op zoek naar een gespecialiseerd in de controle en complete onderhoud van elk merk draagbare- en verrijdbare brandblusapparatuur, noodverlichting (decentraal en centraal) en brandmeldinstallaties. Zorg dat bij uw onderhoud blusmiddelen wordt voldaan aan de gestelde eisen betreffende de vakbekwaamheid en veiligheid. Let u er goed op dat het onderhoud aan de bij u aanwezige blusmiddelen periodiek geschiedt want tekortkomingen kunnen bij controles van diverse toezichthoudende instanties of bij noodsituaties leiden tot hoge boete bedragen of zelfs tot bedrijfssluitingen